یکی از برنامههای آموزشیِ مرکز حافظشناسی، برگزاریِ منظم کلاسهای آزاد حافظخوانی در محل مرکز حافظشناسی و در جوار آرامگاه خواجه است. این کلاسها که به تبیین لغوی و تحلیل محتواییِ اشعار حافظ اختصاص دارد، در روزهای مختلف هفته، با همکاریِ استادان برگزیدهی حافظپژوه و با رویکردهای متنوع تفسیری برگزار میشود. این ایجاد تنوع، در پاسخ به نیازها و سلیقههای عموم علاقهمندان به شعر و هنر حافظ بوده است. افزونبراین، در کنار تدریس حافظ و متناسب با رویکرد مدرسان در تحلیل غزلیات، به دیگر متون ادب پارسی و غیر پارسی نیز پرداخته و نزدیکیها و تفاوتهای حافظ با اندیشهوران قدیم و جدید بررسی میشود.
از زمستان ۱۳۷۵ تا تابستان ۱۴۰۰، مرکز حافظشناسی حدود ۸۰ ترم و بیشاز ۶۰۰ کلاس مختلفِ حافظخوانی برگزار کرده است. در این مدت، تعداد قابل توجهی از استادان حافظشناس با مرکز همکاری داشتهاند که استاد دکتر منصور رستگار فسایی، زندهیاد پرویز خائفی، آقای منصور پایمرد، دکتر منیژه عبداللهی، دکتر خسرو قاسمیان، آقای هاشم فریدونی، دکتر سعید حسامپور، دکتر مصطفی صدیقی، خانم فاطمه قائدشرفی، آقای مجید اسکندری، دکتر رضا رستگاری و دکتر محمدهادی حسینی از آن جملهاند.
در طول بیست و سه سال کلاسهای پیوستهی حافظخوانی، بیش از ۱۸ هزار نفر دورهها را از سرگذراندهاند و از محضر استادان بهرهمند گشتهاند. بهعلاوه، استقبال چشمگیر مخاطبان و پیشنهادهای آنها منجر به تدوین برنامههای تازهی آموزشی از سوی مرکز حافظشناسی شده که از آنجمله میتوان به برگزاریِ کلاسهای مولویخوانی و حافظخوانی برای کودک و نوجوان در سالهای اخیر اشاره کرد.
آخرین دیدگاهها